Sno inte min julmust!

Jag vaknade tidigt i morse av ett välbekant ljud, någon som skruvar av korken på en PET-flaska och dricker direkt ur flaskan! Jag rusade upp naken, förvirrad och smått irriterad. -Drick inte upp min julmust!
Hans står på en stol i hallen och försöker sätta fast en kabellist, han tittar förvånat på mig och säger lugnt åt mig att jag ska gå och lägga mig igen. När jag inser att jag haft fel och att julmusten står kvar orörd i kylskåpet blir jag ännu mer irriterad för att han lurat mig att tro att min kära must varit i fara. Jag halsar det som finns kvar i flaskan av denna ljuva dryck, för att ingen annan ska stjäla det, och går sedan tillbaka till sovrummet för att sova några timmar till.

Erika och Jonas var här i kväll och hälsade på och käkade middag med oss; supertrevligt. Det känns tråkigt att inte kunna planera in några aktiviteter nu på ett tag men det får inte dröja allt för länge tills nästa gång.

Syster och jag såg just på Lösvikt med Robert Gustavsson (som laddats hem efter att äntligen fått Hi Speed Inter Net som de skulle ha sagt i Thailand) och vad ser vi då? Jo att flera inslag är filmade på Anfi på Gran Canaria där familjen Mårtensson har sin andelslägenhet. Fan va mojsigt det såg ut, jag vill dit!

Anfi
 

Wet wet wet

Idag drogs det igång något som visade sig vara ett stort, och mycket blött, projekt här på Geggan 8E. Frysen blev avfrostad! Om jag ska vara ärlig så är avfrostning en av se sysslor som blir bortglömda i mitt hushåll men nu var det verkligen dags. Något som jag så småningom blev varse vara att den så kallade avrinningskanalen var broken, kapput, sönder. Vattnet rann ner under frysen där det förövrigt inte har dammsugits det senaste århundradet. Jaja, jag upptäckte det iaf och hann förhindra en stor och oläglig vattenskada. Nu är det bara att åka på Maxi och storhandla! Månadens händelse!

Var hos barnmorskan på MVC idag igen. Inget nytt att rapportera egentligen. Bebis hade sjunkit ner ytterligare med huvudet men det var fortfarande ruckbart. Att jag får ont av att stå och gå tyckte jordemor var bra. Ja eller hon förtydligade sig efter att ha sett mitt ansiktsuttryck och sa att det är ju bra för att då händer det ju saker. Pust. Det som händer är att min mage förvandlas till en världskarta..


Jag har en finne i örat

Och det stör mig.

Gårdagens middagstips: Julmust och falukorv.

Ultraljud och kepsgubbar på parkering.

Ultraljudsundersökningen gjordes inte på parkeringen. När vi imorse funnit en parkeringsplats på parkeringen framför entrén till Norrlands univeritetssjukhus gick Hans för att köpa P-biljett. Det var kul. Före honom i kön till automaten stod 2st typiska kepsgubbar. De betalade båda med enkronor som de varsamt plockade upp ur myntfacken, en och en, och med precision placerade i myntskåran. Hans började efter någon minut vrida på sig och stampa stressat i backen. Så fort gubbe nummer 2 hade fått ut sin biljett som han noggrant begrundade, trängde sig Hans fram och drog skyndsamt sitt visakort. Det rasslade till, ut kom en biljett och ansiktsuttrycket på kepsgubbe nummer 2 var ovärderligt. Va?! Hur f** gjorde han? Det är något skumt med den där grabben! Kepsgubben stod där med öppen mun och kunde inte släppa Hans med blicken.

Det var iaf mycket roligt att få se skrutten igen. Det första barnmorskan sa var:
-Jaha ser ni vad det där är? (Hans gissade på ryggen och jag på ansiktet, men nej.)
-Ni har en mycket hårfager bebis där inne, väldigt långhårig.
Förutom att vi fick reda på, vilket vi var där för att kolla, att han inte är någon dunderklump utan bara 5% större än medelsvensson (vilket betyder att det är mor och inte bebis som fetat på sig) så tyckte jag mig också kunna se att han är rätt så lik mig. Han har min apliknande extrahjärna och det ser ut som han fått den berömda potatisnäsan a´la Mårtensson.


Vi fick en puss också

Det är helt otroligt, svårt att förstå. Snart är han här. Förvärkarna gör att jag nu inte skulle ha något emot att det inte drog ut allt för mycket på tiden. Kom ut till oss pussgurka!

Bullbak

Denna dag har varit en ganska bra dag. Jag har haft betydligt mindre ont i magen och har orkat med både bullbak och bio.
Kanske en nattbulle innan sängen?



Saw V

One sheep
Two chips

Stormagen bara växer

Igår hade vi tid hos barnmorskan igen. Denna gång var det några av värdena som avvek lite från det normala. Ja alltid ska det vara något. Nu får vi fara på ett andra ultraljud och det känns iaf roligt att få se vår lilla ännu en gång innan det är dags för honom att flytta ut till oss. Magen min växer snabbt, för snabbt, händer och fötter har förvandlats till 4 klumpar, rumpgnugg mot revben orsakar ryggsmärta och jag lyckas inte hålla mina blodvärden på en acceptabel nivå. Har nu blivit ordinerad vila och den ordinationen tänker jag följa. Har dock inte lyckats hålla mig ifrån knapprandet på tangentbordet vilket nu resulterat i choritzokorvar istället för prinskorv till fingrar.
Puh, nu har jag skrivit mitt första gnälliga graviditetshormonella inlägg! Skönt, nu var det också gjort. 



Vi längtar efter dig.


Ett historiskt ögonblick

Det blev alltså inte någon mooning. Men lika glad för det är jag, men gladast är nog USA.. och resten av världen. Nu har alltså miljoners miljarders människor följt valet och Mr President är korad. Varför riktas världens uppmärksamhet endast åt ett håll? Hur många svenskar, amerikaner och kenyaner följde tex det indiska valet? Vad heter Indiens president? Har indien president? Hur många kända indier kan du nämna? Jag kan iaf 1, den mest kända, Apu Nahasapeemapetilon.



Nej nu känns det inte som att det är någon idé att lägga sig och sova. Lika bra att ta stadsbesöket före barnmorskan och sen kanske man kan sussa några timmar. Kanske.

Be gentle Mr President!

Nu har jag och syster bunkrat upp inför nattens valvaka. Inköpslistan var följande:
Dippus
Chippus
Kinapuffs
Juleskuffs
   McCain         Obama


Valet känns redan avgjort, och jag har funderat lite över vad det är som får mig att sitta uppe en hel natt för att få se röstresultat i delstat efter delstat och slutligen få besked om en ny diktator i USA. Det är ju inte direkt någon risk för att jag missar resultatet om jag skulle välja en god nattsömn istället. Ja nu är det iaf så att syster och jag har tummat på att vi ska ställa oss och moona på balkongen imorgon vid 6-8tiden om det, mot oddsen på alla spelsajter, skulle vara McCain som går segrande ur striden och blir vår nya Mr President. Jag antar att det är därför jag väljer att sitta uppe. Mooning eller inte mooning? That´s the question.

Svärmorsbjudning

Vaknade vid 15 snåret idag och då var det hög tid att försöka göra sig i ordning inför middag hos svärmor. Trots att svärmor och jag bor i samma stad, och har minst ett gemensamt intresse, så kan jag inte påstå att vi hängt särskilt mycket tillsammans. Fortfarande är det lite speciellt att åka dit och jag försöker se respektabel ut vid besök. Detta är inte alltid så lätt, speciellt inte när jag de senaste månaderna gått omkring i håliga leggings och växlat mellan en tröja och 2 klänningar som även de hunnit bli håliga och rätt så slitna. Mitt stora I-landsproblem löste sig trots allt till slut och jag kom iväg 30 minuter för sent som den puma man är.

Den här dagen kommer också att gå till historien som den dagen då Elin Mårtensson blev kallad för datanörd! Ja där hör ni. Allt är inte vad det ser ut att vara... Eller allt ser inte ut att vara vad det är.. Eller ja.. typ..

Lol :-)

RSS 2.0