Expert på utmaningar.

Idag åkte jag till Expert för att hemta hem min älskling som varit inne på lagning. Tydligen gick det inte så bra att fixa till mp3 och ljudfunktionen (som inte alls börjat strula efter fall från två våningar ner i stengolv nej då) så jag fick en splirans ny mobil på garantin. Likadan, men ny. King.



Jag har blivit utmanad av Amanda. Jag är inte ett fan av kedjebrev, pyramidspel, meningslösa-testa-hur-vuxen-rik-manlig-kul-du-är-tester eller så kallade utmaningar som ingen egentligen är intresserade utav att läsa. Så därför tänker jag ta det för vad det är och denna gång faktiskt utmana ödet och anta utmaningen..

Gör såhär.. - Länka till den som utmanat.  - Berätta 7 sanningar om dig själv Utmana 7 personer i slutet av ditt inlägg Skriv meddelande i de sju personernas blogg så de vet om inlägget 7 sanningar om mig..


> Min röv är fastare än vad den ser ut att vara.
> Jag äter mat varje dag.
> Jag tycker att Malo von Sivers är pinsam, ur henne har några av mina favoritgrodor hoppat. Trots det så sitter jag och ser Efter Tio som vilken annan pensionär som helst.. man vet ju aldrig vad hon kan tänkas bjuda på för skojsigt.
> Jag samlar inte på något.
> Jag kommer aldrig att gifta mig med en kristdemokrat.
> Tomten är fejk. Botox och avtagbart skägg.
> Imorgon är det torsdag och då planerar jag att leka med Siggis hela dagen.

Jag utmanar Snövit och de sju dvärgarna. Minus Snövit.

Romantik. OBS! Varning för onanibilder!

Den 15/1 var det 2 år sedan vi förlovade oss (ja ja jag vet att vi då borde varit gifta för länge sedan). Denna speciella dag firade vi två hopplösa romantiker givetvis inte. Faktum är att vi båda två totalt hade förträngt det och först tre, fyra dagar senare kom jag på att vi missat högtidsdagen. Därefter kom Alla hjärtans dag, Valentindagen och inte heller då spirade romantiken. Vi åt en låda geléhjärtan och bestämde gemensamt att nästa år kunde vi kanske uppvakta varandra lite mer för att i år, ja i år hade vi helt enkelt inte eh.. tid.

Du är min man


En helt vanlig tisdag

Mitt livs kärlek


Godismonstret

Sixten har humor!

Han har redan lärt sig hur man kör med mamma och pappa. Idag har han flera gånger blivit ett surpul när man lämnat rummet för att sedan bryta upp i världens smile när man kommit tillbaka för att fråga vad han egentligen pysslar med.
- Suckers! Jag kan få er att göra vad jag vill. Torka min rumpa!

Supertrött Sixten efter dagens promenix



Öppna föris

Idag har jag och Sixten varit på Öppna förskolan för andra gången och Sigge tyckte att det var riktigt roligt att prata med alla andra bebisar. Även om lilla Ella höll på att få ögonen utpetade av Sigges yviga boxningsslag så fick han lov att hålla hennes hand en stund. Han har förresten upptäckt att han har en hand nu, men bara höger handen, den kan han ligga och titta och smaka på länge.

Vill också kasta ett ont öga åt CSN. Vilket jävla skitsystem! Ska nu börja betala tillbaka mina lån och har fått en inbetalningsavi på 1630kr för februari månad. På en inkomst på 4000kr/mån är det en omöjlighet att nästan hälften ska gå dit! Fick avlag på min ansökan om nedsatt återbetalning för att jag har för hög årsinkomst. (får efter sommaren mer i ersättning och kan då mer än gärna betala av det jag ska) Men NU har jag inga pengar. Ringde en CSN-tant idag och hon sa att hon inget kunde göra, "systemet är uppbyggt så". Jag frågade jag skulle fått nedsättning om jag skrivit på min ansökan att jag skulle få ut 4000kr/mån året om och sedan ändrat uppgift om årsinkomst efter sommaren och hon svarade: - Rent krast ja.  Tillslut efter en aning hetsig diskussion om detta värdelösa, orubbliga system lyckades jag ändå  tjata mig till en nedsättning till 350kr/mån tom juli. Weeho.

Spel och bebiskiss

Systeryster var här i söndags och då passade vi på att åka ner i fotostudion och ta några bilder. Ja, vi ska äntligen sätta in en bild i tidningen :p. Syster överlämnade även en skiva med diverse spel, bland annat hade jag helt missat att kommit ut ett nytt CSIspel. Trots att New York versionen inte alls var lika bra så var jag såklart tvungen att kasta mig på det direkt. (med låsning och värk i ryggen tog det två sittningar att spela ut det) Me like CSI!

Sigge har satt personligt rekord i mammakissning idag. Tre gånger har han lyckats träffa mitt i prick. Duktig kille! Att jag var tvungen att tvätta en extra tvätt gjorde absolut ingenting då Sigges lycka var stor, mycket nöjd var han lillkillen.

Mammas kissunge

Har alltid tyckt att bebisbilderna i tidningen är lite tråkiga och ser konstlade ut. Bakom alla dessa påklistrade leenden ligger åtskilliga sömnlösa nätter. Funderar starkt på att skicka in detta bidrag.

En bildsäger mer än tusen ord

Ja eller den här kanske? Lite mer av den klassiska varianten.



Tack Evelina för att du ställde upp och knäppte bilderna.

Vart är min tutte?

Puh. Fy fasen nu är jag trött. Zzzzzzzzzz
Sigge har separationsångest och vill bara ligga med näsan ner i urringningen. No more boobies for you! Stackare.

Hungrig bebis

Nu när exemet på kinder och öron äntligen har försvunnit har den mytomspunna mjölkskorven dykt upp. Det är en otrevlig typ minsann!




Pappa gör frisyr och Biggen tycker att det är roligt när det snöar

Kanske är det dags att börja titta så smått efter något jobb? Har inte riktig bestämt ännu när jag går tillbaka till yrkeslivet och Hasse får bli hemmapappa, beror väl lite på läget på arbetsmarknaden antar jag. Jag har inte varit utan jobb sedan jag var 13 år och vill inte börja nu. Hmm.. eller kanske ska man klämma ut några till ungar och stanna hemma bara? ;)

Träffade förresten Dessireé, Kristoffer med deras lilla flicka på NUS. Vilken liten goding! Tänk va fort de växer. Grattis ännu en gång!

Farbror doktorn

Idag har Biggen varit hos farbror doktorn, en farlig typ med kalla händer. Han gick igenom besiktningen utan anmärkning och är nu 55,5 cm lång och väger 5090 gr. Bättre lycka nästa gång mormor Hjördis! (som gissade på 5800 gr)

Så här trött kan man vara efter besök på BVC

PS: Dr Tomas säger att jag får äta så mycket ersättning jag vill. Jag är en stor pojke med god aptit. Så det så mamma!

Tiden flyger iväg!

Flera gånger har jag tänkt att jag ska uppdatera bloggen men "har inte haft tid", har inte ens suttit vid datorn i veckan :-O.

Varför stör man sig så mycket på preggos och småbarnsföräldrar? Har de inget annat i huvudet än foglossning, blöjbyten och nattning? Vad står alla dessa jävla förkortningar BF, BM, VUL, BIM, NUPP, ÄL, MF, BVC, bla, bla, bla? Redan när jag var i 12:e veckan var jag less på alla frågor och alla andra preggos som helt plötsligt trodde att de kände mig bara för att vi råkat bestämma oss för att skaffa barn samma år. I ren protest beslöt jag mig för att inte läsa en massa tips och trix på Internet. Vad får jag äta, vad får jag inte äta? Hur stor är risken för att få ett barn med Downs? Vem fan bryr sig får jag lust att skrika! Värst av allt är nog alla dessa bloggar. Människor lägger ner massor av tid på att designa, lägga upp bilder och författa ner hur deras dag har varit med förhoppningar om att någon stackare ska halka in på bloggen och faktiskt vara intresserad. Har man riktigt tur kanske man till och med får en kommentar! Nu är jag mycket medveten om att jag återigen låter som ett neggopeggo och det är väl delvis sant, men bara delvis. För jag måste också tillägga att jag samtidigt är likadan själv. Jag är precis som alla de där som jag ena sekunden vill spy galla över. Det enda min värld kretsar ikring är min älskade Sixten. Jag tillägnar flera timmar per dag bara åt att lukta på honom och iaktta honom när han sover. När han är förkyld och snorig i näsan gråter jag och kan inte sova av oro för att kan ska sluta andas. Dessutom så läser jag flera intressanta bloggar och det värsta av allt; här sitter jag nu mitt i natten och skriver.



Förgående vecka har Sigge aka Biggen varit hemma i Lycksele. Sigge har varit och kollat in mammas jobb på Medicin där han skumpat runt i magen, hälsat på Nyman och skrämt livet ur katterna, skrikit på "tant Tina", skrikit på alla i hans närhet. Sigge gillar Lycksele.

Nästan varje dag denna vecka är det läkarbesök inbokade för mig och lillprinsen. Imorgon ska vi åter till amningsmottagningen för att se vad mer man kan göra och vad det egentligen är för något som är vajsing med min tutte. Har nu käkat ytterligare en antibiotikakur pga smärta vid amning och positiv odling, fått mjölkstockning, brottats med en jävla bröstpump, försökt avveckla amningen och sölat med ersättning. Efter flera veckor med detta strul är läget nu inte mycket bättre. Hoppas på hjälp imorgon. På tisdag är det Biggen som ska på läkarundersökning och på onsdag är det återbesök på specialistmödravården pga akutsnittet. Holyshit.

Världens bästa

RSS 2.0