Yrande helg

Igår var det tänkt att jag för första gången på mycket länge skulle gå ut här i stan, lagom till den årliga yran och det underbara vädret. Tyvärr var jag tvungen att avboka min dejt med Erika pga att någon mindre begåvad person på Hans jobb helt sonika "glömt bort" att hanhon skulle resa söderut denna helg. Givetvis tar Hasse på sig dagens morgonpass (vilket i ärlighetensnamn gör mig lite imponerad, det kallar jag arbetsmoral) trots att han slutar på jobbet om ca 2 veckor. Summasumarum ångrar jag inte nu kl 5 på morgonen att jag istället för an flaska vin drack två glas cola igår, men jag kan inte låta bli att störa mig på det mähä som trots allt krossade min utekväll.

Ikväll är det dags för min födelsedagspresent (och nu har vi faktiskt skaffat barnvakt) vilket ska bli kul. Vad jag vet inkluderar det middag, bubbelpool, vin och tilltugg, men Hans har bett mig sluta fråga ut honom angående kvällen så jag får väl bara godta att jag inte vet det exakta upplägget. Igår kom förresten Hans hem med ett fint paket, inslaget i trendigaste julpapper, det visade sig att han köpt en otroligt fin klänning åt mig. Jag tror att man ganska tydligt kunde se min förvåning över hela mitt fejs men förvåningen var av det positiva slaget. Jag ser fram emot kvällen med spänning. Nu, morgonbus.

Död åt Skandia!

Ah! Jag blir så less och förbannad! Fick idag besked från Skandia att de inte beviljar en försäkring  Sixten. "Bedömningen grundar sig på uppgifter i hälsohandlingar från Barnkliniken Norrlands Universitetssjukhus."
 Vad i H, är han döende eller? Varför har ingen sagt det till mig i så fall, vad jag vet så är min son helt frisk. Om det här beslutet är fattat utifrån att han är förstoppad och äter laktulos (det enda han sökt till barnmottagningen för) så kommer jag inte att ignorera det här. Så som de har terroriserat mig från detta försökringsbolag. De har ringt, ringt och ringt precis när man lycksats somna på morgonkvisten, de har till och med knackat på dörren och klivit in i min hall helt oinbjudna.  Det värsta är att vi skickade in ansökningen för flera månader sedan och han har nu alltså varit oförsäkrad i halva sitt liv tack vare de där klantarslen! Kunde de inte iaf gett besked tidigare? Aldrig mer Skandia. Sverker Olofsson nästa. Ett väsentligt antal minuter senare:
 - Personen du söker har inte telefontid förrän på tisdag..... klick.


 


  

Du är det bästa jag gjort i mitt liv!

Jag vill bli gammal

Idag har jag sett den absolut bästa svenska dokumentären jag sett på flera år, på 1:an visades Paradiset.

"En lyckad gemensam tapetsering är det ultimata beviset på ett lyckat äktenskap. Det bekräftar Hans och Kerstin från Kiruna som vid 82-års ålder försöker förvandla sin sommarstuga till ett paradis. Men enkelt är det inte och båda måste stå ut med mycket innan tapeten hamnar på rätt ställe."

Så underbart, denna hatkärlek. Det är inte så lätt att tapetsera, det vet jag. Vilka underbara människor och de gjorde min dag. Jag ser fram emot att åldras!

Just nu kan man se Fotboll under slöjan på samma kanal. Det ser ut som om jag får gråta mycket idag.

För dig som undrar hur det är fatt egentligen kan jag tillägga att jag är skengravid. Jag har i veckan vid ett flerpar tillfällen kännt välbekanta fisksnärtar i nedre magregionen, och varit kräksjuk på mornarna. Men nej, Sigge får inga syskon än på ett tag. Nu ska vi åka och hämta Sigge hos farmor där han fått vara några timmar idag för att vi skulle få en chans att städa ur förrådet. Tjadå.

och på den sista rösten läser jag..

Nu var  det snart dags att bege sig till vallokalerna igen gott folk. Om jag ska vara helt ärlig så har jag svårt att få något riktigt grepp om det här med EU, Europeiska Unionen, the big bad wolf. Det här valet är inte i närheten av lika spännade som riksdagsvalet. Eu-frågor är svåra och inte riktigt min grej helt enkelt. Kanske är det så att jag, som så många andra skulle jag gissa, är lite mer Svensson än vad man vill inse. Kanske inte så mycket sköt-dig-själv-och-skit-i-andra-Svensson utan mer köp-lokalproducerat-Svensson. EU, vad är det, det ligger ju jättebautalångt borta.

Hur som helst så tog jag mig nu igenom ett Hur-röstar-du-i-EU-valet-test på en av sveriges mest kända skvallertidningar. Här följer resultatet:




Hmm.. hur gör jag nu? Vad är junilistan för något? Enligt det här testet har Junilitan "Ingen åsikt" på i princip alla frågor.
1, hur kom det sig då att de stämde så väl överens med mina svar?
2, hur kom det sig att de kommer på en hedrande första plats på min lista trots att de frågor som jag markerat som mindre viktiga alla handlar om EU?

Nåväl, jag tror jag följer testets skötselråd.. med modifikation. Ses vid valurnorna!

Nu jä*lar!

Idag var dagen då vi skulle hinna allt. Allt som i städning, jobbansökningar, upprustning av hallen, städning av förrådet och sen var det visst någon världsstjärna till gittarist med band som skulle spela in i studion ikväll och därmed sno min Hans. Jag kan redan nu säga att vi inte kommer att hinna hälften av det vi planerat men fy fan va bra det känns! Nu börjar det äntligen hända saker. Det är rätt mycket att fixa innan flytten och jag har insett  att det inte finns så mycket tid att tillgå med tanke på kryssningen, studentfirande och allt annat som snart ska ske. Jag vill bara slänga allt jag äger och köpa nytt! Jag ska rensa och och kasta och bränna all skit jag samlat på mig. Nu är det dags att vända blad och se där.. ett nytt kapitel. Det är ju underbart!

Sandra (ja Hans, det är Nyman) se nu till att knösa ut och återhämta dig snabbt, för here I come!

Molnen skingrar sig

Plötsligt händer det var det någon som sa och se det gjorde det. Helt plötsligt hade vi TVÅ fina lägenheter att välja mellan. Det blir bra det här. Jag känner det på mig. 



Idag bjuder jag på lite välbehövlig allmänbildning. Lär dig svetsa med Gunde Svan!




 Eftersom Du förmodligen inte är helt grön på området hoppar vi över de första lektionerna och går ut starkt med del 3!

Glömde DU min bemärkelsedag? Skämmes tame fan!

Nejdå. I förrgår fick jag ett sms av min kära väninna som grattade mig på min födelsedag. Hmmm.. fyller jag år idag? Ja jag var faktiskt tvungen att tänka efter. Helt klart är det iaf att detta pirr i magen veckan innan den speciella dagen inte längre infinner sig. Igår var det däremot dags och firandet bestöd av sängfrukost, läkarbesök, presenter, blommor och sen kom Nils och Emelie som la i säng Sixten så att Hansi kunde bjuda mig på lite mumsigt lammkött, direkt från grillen. Även den gamla indammade massagebänken kom fram på nattkvisten och så gott som jag sov inatt har jag inte sovit på länge länge. Tack.

Idag har jag sett den största och grönaste snorkråkan ever. Varför ville jag äta upp den?

Perkele

Idag åt jag en grapefrukt som smakade paprika. Hur fan genmanipulerar man maten nu för tiden? Jag tyckte bättre om den gamla varianten, klonade får och så. Är det nya EU-direktiv?

Man får visst säga CP.

Nu ska jag försöka skriva ett blogginlägg superduperbautafort, klarar bara att sitta vid knädatorn några minuter innan hela världen snurrar. Jag har nu haft sprängande huvudvärk och kräksjuka i halsen i braigt många dagar och börjar misstänka att det är dags för en glasögonupdate. Nåväl.

Igår åkte jag hem till mamma och pappa på en snabbvisit över natten då jag tyckte att jag var i stort behov av egentid, sömn och lite fusk i den pågående dieten. Dessutom tror jag att  det kan vara nyttigt för grabbarna i familjen att få lite tid med varandra då jag har flåsat dem i nacken sen den dagen Sixten kom till världen. Skönt var det i alla fulla fall, för alla inblandade.

Jag erkänner att jag inte läser så mycket nu för tiden, jag har faktiskt inte läst något på mer än 50 sidor på minst ett år. Till er som påstår att man blir smart av att läsa så säger jag bara, ja, kanske det. Jag har fått för mig att substansen i min hjärna det senaste året blivit mer åt det flytande hållet. Ibland tycker jag mig faktiskt höra hur det kluckar där uppe när jag är ute och går. Det här och min allt segare tankeverksamhet skyller jag nu på obefintligt bokslukeri. Men nu gott folk kommer en vändning! Jag har nämligen upptäckt ännu en författare som skriver lättslukadde romaner a la Elinstil, Dean Koontz. Jag vet inte hur många böcker jag träglat mig igenom bara för att det varit en riktig klassiker som man måste ha läst. FY, aldrig mer. Från och med nu läser jag bara för min egen skull, för lite välbehövligt slapp i soffan. Franz Kafka får vänta.

Man får säga Cp och bög. Får man säga neger nu för tiden?

RSS 2.0